LH Extrazim plus

LH EXTRAZIM PLUS – Enzimski deterdžent za čiščenje medicinskih sredstava (invazivnih i neinvazivnih) i laboratorijskih insturmenata.

Za pranje i čišćenje medicinskih sredstava (kateteri, sonde, optički instrumenti, hirurški instrumenti, aparati za anesteziju, inhalatorna terapija, hemodijaliza, endoskopija, urologija) u klinikama, medicinskim ambulantama i stomatološkim ordinacijama, pre dezinfekcije i/ili sterilizacije.

NAČIN UPOTREBE:

Ručno pranje i čišćenje: razblažite koncentrovani rastvor na dozu od 2,5 g na litar vode, poželjno mlake vode. Potopite instrumente u rastvor bar na 10 minuta i uverite se da je rastvor zašao u sve delove. U slučaju da nemate mlaku vodu ili u prisustvu suvog materijala koji prijanja na instrumente, produžite vreme potapanja. Nakon pranja, instrumente dobro isprati, ako je moguće, dejonizovanom vodom.

Pranje i čišćenje u ultrazvučnim kadama i u mašinama za pranje instrumenata: koristiteći istu koncentraciju (2,5 g na litar vode), vreme potapanja može da se smanji na oko 5 minuta ili prema indikacijama proizvođača. Pre upotrebe dobro isperite tekućom vodom. Čišćenje LH EXTRAZIM PLUS-om ne zahteva korišćenje abrazivnih četki ili krpa.

Pakovanje: 1000ml; 1000ml sa integrisanim dozatorom.